مرحوم استاد فتح الله عباد

تولد: 1280 درگذشت: 5 شهریور 1360

شغل: استاد دانشگاه، نقاش، مجسمه ساز

مورد اهدا: 114 اثر شامل تابلو نقاشی، مجسمه و حجم، پارچه بوم، بوم خالی رنگ نشده و تکه های تابلوهای آسیب دیده

شادروان فتح الله عباد متولد سال 1280 در تهران می­ باشند. پدر ایشان رضی ملقب به صنیع همایون از صنعتگران بنام دربار یکی از آخرین شاهان قاجار بود و در نقش زدن برقلمدان مهارت بسزایی داشته است. مرحوم استاد فتح الله عباد از همان ابتدای جوانی تحت تأثیر هنر پدر؛ شیفته هنر و نقش می‌شود و استعداد سرشار مرحوم عباد او را به محضر درس استاد کمال­الملک کشاند و یکی از شاگردان برجسته ایشان بودند تا جایی که بین سال­های 1300 تا 1305 در سن 20 تا 25 سالگی به سمت معلمی در مدرسة صنایع مستظرفه کمال الملک مشغول به تدریس شد. مرحوم استاد عباد در سال ۱۳۰۵ جهت مطالعه و کسب دانش و پرورش هنری؛ عازم اروپا می‌شوند و قریب ۱۵ سال در فرانسه اقامت می‌گزینند و به تحقیق وتحصیل می پردازند، درطول این مدت موفق به اخذ درجه دکتری در رشته زیبا شناسی و هنری می‌شوند. در طول اقامت در فرانسه به مطالعه دقیق آثار نقاشان دوران مختلف اروپا همت می‌گمارد. چنانچه از آثار و تابلو های بجا مانده از ایشان توانایی، تبحر و شناسائی روش‌ها بخوبی مشهود می‌باشد. استاد در اواخر سال ۱۳۱۵ به ایران بازگشتند و پس از اینکه مدارک تحصیلی شان مورد تأئید شورای دانشگاه آن زمان واقع می‌گردد به عنوان دانشیار باستانشناسی در دانشگاه مشغول تدریس می‌شوند.

سالهای خدمت استاد تاسال ۱۳۴۴ در دانشگاه ادامه می‌یابد؛ ولی به جهت ضایع شدن حق و حقوق ایشان در مورد احراز مقام استادی؛ تقاضای بازنشستگی می نمایند که با موافقت دانشگاه در آبان ماه سال 1344  درسن ۶۲ سالگی بازنشسته می‌شوند.

مرحوم استاد فتح الله عباد در طول عمر هنری خود خالق آثار و تابلوهای بسیار نفیس و ارزشمند هنری بوده اندکه کلیه آنها و حتی منزل مسکونی استاد توسط خواهر ایشان، مرحوم بانو شریف عباد که خود از فرهنگیان خیر و صدیق و زحمت کش بوده‌اند به دانشگاه تهران اهدا شده است.

واگذاری این آثار هنری از طرف ایشان به دانشگاه دو هدف را دنبال می‌کرد: هدف اول، دانشگاه راجای مناسبی برای حفظ و نگهداری از ارزش‌های هنری و ملی می‌دانستند. هدف دوّم؛ مورد استفاده و مطالعه دانشجویان و علاقه مندان هنردوست قرار گیرد.

شمع حیات استاد پس از سال­ها فعالیت­های پرثمر هنری در تاریخ 5 شهریور 1360 به خاموشی می­گراید. اهدائیات استاد فتح الله عباد در مخزن باغ نگارستان نگه­داری می­گردد.

نیت خیر و کمک این خیّر نیک اندیش چراغی را در دانشگاه تهران روشن کرد که هم اکنون بیش از 2 هزار نفر از دوستداران و اعضای خانواده دانشگاه (اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه) به جمع خیرین و واقفین دانشگاه پیوسته اند.

و این راه ادامه دارد حتی با اهدای 10 هزار تومان

برای حمایت از دانشگاه تهران کلیک کنید