یادبود خیرین متولد مرداد :مرحوم محمد قاضی و مرحوم علی اصغر حکمت

یاد و خاطره‌ی خیرین متولد مرداد، محمد قاضی و علی اصغر حکمت را گرامی می‌داریم.

12 ام مرداد، سالروز تولد مرحوم محمد قاضی

محمد قاضی فرزند عبدالخالق قاضی امام جمعه وقت مهاباد در 12 ام مرداد ماه 1292 در کردستان به دنیا آمد. او در سال 1315 در رشته ی ادبی از دارالفنون فارغ التحصیل شد و سپس رشته ی حقوق قضایی را در دانشگاه تهران ادامه داد و در سال 1318 موفق به اتمام تحصیل و کسب درجه ی لیسانس در این رشته شد. وی دو سال بعد به استخدام وزارت دارایی درآمد و در سال 1355 بازنشسته شد و پس از آن به خدمت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت. محمد قاضی یکی از برترین مترجمان کشورمان بوده‌ است که 68 اثر از ایشان منتشر شده است. در سال 1377 از طرف ایشان 911 کتاب فارسی و 379 جلد کتاب لاتین به کتابخانه ی دانشکده ادبیات و علوم انسانی اهدا شده است. محمد قاضی در دی ماه 1376 در تهران درگذشت و در مقبره الشعرای مهاباد به خاک سپرده شد.

26 ام مرداد؛ سالروز تولد مرحوم علی اصغر حکمت

علی اصغر حکمت فرزند احمد علی معظم الدوله در 26 ام مرداد ماه 1272 در شیراز دیده به جهان گشود. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه برای ادامه تحصیل به تهران عزیمت کرد و سپس برای تحصیل راهی اروپا شد. او در سال 1311 با درجه ی لیسانس از دانشگاه سوربن فارغ التحصیل شد. او از افراد تاثیرگذار در تاسیس دانشگاه تهران بود که با همفکری جمعی از دانش آموختگان و روشنفکران طرح تاسیس دانشگاه را مطرح و برای تصویب به مجلس تسلیم کرد. علی اصغر حکمت در سال 1359 دیده از جهان فروبست.

این خیّر نیک اندیش بیش از 6000 جلد کتاب چاپی و نسخه ی خطی در سال 1340 به دانشگاه تهران اهدا کرد.

بنیاد حامیان دانشگاه تهران ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره این خیّرین فرهیخته امید دارد راه ایشان پررهرو باشد.