انتشار گزارش توصیفی-تحلیلی عملکرد دانشگاه تهران در سال 99

به گزارش روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، عملکرد بخش‌های مختلف دانشگاه تهران در سال 1399 طی گزارش توصیفی-تحلیلی رییس این دانشگاه در دو بخش و یازده زیرمجموعه از سوی روابط عمومی دانشگاه منتشر شد.

در بخش اول این گزارش که در نیمه فروردین ماه 1400 انتشار یافته است، سیاست‌ها و اقدامات کلان دانشگاه تهران در شرایط کرونا در دو محور اصلی حرکت در مسیر «دانشگاه تهران دیجیتال» و «ایفای نقش مسئولیت اجتماعی دانشگاه در مواجهه کشور با بحران کرونا» ارائه شده است. در بخش دوم نیز مختصری از عملکرد واحدهای ستادی دانشگاه در یازده بخش بیان شده است.

در سال 1399، دانشگاه تهران با شرایط همه‌گیری بیماری کووید 19 به سرعت تطبیق پیدا کرد که پیشگامی این دانشگاه در نظام حکمرانی آموزش عالی کشور از مجموعه تحولات دیجیتالی و جهش حرکت به سوی آموزش مجازی و یادگیری الکترونیکی مشهود بوده است. در این راستا ضریب دسترسی به کلاس‌های آنلاین در نیمسال دوم ۹۹.۹ درصد حاصل شد و میزان رضایتمندی دانشجویان و اعضای هیأت علمی، به بالای ۸۰ درصد در آذرماه سال ۱۳۹۹ رسید.

از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، دانشگاه تهران به‌عنوان یک دانشگاه «نسل چهارم» و باتوجه به سوابق خود در ایفای نقش بسزا در پروژه‌های مطالعاتی کلان ملی هم‌چون «گزارش ملی سیلاب‌ها»، به‌عنوان یک نهاد مسئول و پیشگام در مدیریت بحران‌های ناشی از این همه‌گیری، مجموعه‌ای از سیاست‌ها و راهبردها و فعالیت‌های متنوعی را ارائه کرد. بخش مهمی از این فعالیت‌ها در قالب تشکیل و برگزاری نشست‌های مشورتی تحت عنوان «خوشه‌های علمی» مختلف، از جمله «خوشه اقتصادی» و «خوشه سرمایه اجتماعی» انجام شد و نتایج مطالعاتی آن در اختیار نهادها و مسئولان ذیربط قرار گرفت.

دانشگاه تهران هم‌چنین در قالب ایجاد شبکه علمی مشترک با مشارکت صاحبنظران دانشگاه تهران و دیگر نهادهای ذی‌ربط به خصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، با تشکیل چهار کارگروه علمی و تخصصی، برگزاری ده‌ها نشست و سمینار در ارتباط با کرونا و انجام بیش از ۸ پژوهش کلان در سطح دانشگاه و ۸ پژوهش در سطح واحدهای دانشگاهی، بخش دیگری از این فعالیت‌ها را دنبال کرد.

گزارش فعالیت دانشگاه تهران در حوزه‌های ده‌گانه

دانشگاه تهران در سالی که گذشت، در حوزه‌های آموزش، پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی، معاونت طرح و برنامه، معاونت بین‌الملل، معاونت اداری و مالی، معاونت فرهنگی و اجتماعی، معاونت دانشجویی، اداره کل حقوقی و اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی، فعالیت‌ها و تحولات بنیادین و مثبتی را با موفقیت به انجام رسانده است که مشروح آن در پی می‌آید.

در حوزه آموزش، تدوین دستورالعمل فعالیت‌ها و مقررات آموزشی متناسب با شرایط ناشی از اپیدمی کرونا و نیز ضرورت انعطاف‌پذیری در اجرای آنها، محور اصلی تمامی فعالیت‌ها بوده است. در سال ۹۹ بیش از ۱۵ فرآیند اصلی آموزشی به‌طور کامل «سامانه سپاری» شدند. ضمن آنکه در سایه تدابیر اتخاذ شده، امور آموزشی-دانشجویی مربوط به بیش از ۱۱۲۰۰ نودانشجو، امور بیش از ۱۴۰۰ دانشجوی استعداد درخشان و نیز امور مربوط به بالغ بر ۱۲۰۰۰ دانش آموخته با موفقیت به سرانجام رسیده است.

در حوزه پژوهشی، سیاست اصلی دانشگاه ترغیب و هدایت اعضای هیأت علمی و دانشجویان به انتشار مقاله در نشریات متناسب‌تر با پژوهش‌های کاربردی و توجه به رعایت «اخلاق حرفه‌ای» بوده است. گفتنی است تنها در پایگاه استناد WOS، تعداد مقالات دانشگاه تهران ۴۷۲۷ مقاله در سال 99 بوده است که این رقم حاکی از رشد 11.5 درصدی نسبت به سال پیش می‌باشد.

از جمله فعالیت‌های توسعه‌ای دیگر دانشگاه در حوزه پژوهش، هدایت مطالعات کاربردی به نیازهای جامعه به ویژه با هدف توسعه «جوامع محلی» بوده است. در این مسیر، دانشگاه تهران در یک سال گذشته هدایت چندین طرح با دامنه اثرگذاری ملی و منطقه‌ای همچون «اجرای طرح جامع آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف بر اساس رویکرد معیشت پایدار و توان‌افزایی جوامع محلی»، «توسعه فناوری در جهت بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت در میدان یادآوران»، «برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا با مشارکت ۱۰ دانشگاه سطح یک کشور» و … را برعهده داشته است.

در حوزه فناوری و تجاری‌سازی، اصلی‌ترین سیاست این دانشگاه، توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری با تاکید بر استفاده از دستاوردهای پژوهشی دانشجویان و اساتید در قلب بخش تجاری شهر تهران بوده است. تدوین ویژه برنامه‌های «جوانه»، «رویش»، «شکوفایی» و «رشد و پساتوسعه» در «زنجیره ارزش از ایده تا تجاری‌سازی» در پارک علم و فناوری، از جمله فعالیت‌هایی است که در سال 1399 در حال پیاده‌سازی توسط دانشگاه تهران بوده است.

در حوزه معاونت طرح و برنامه، تحقق ۸۰ درصدی برنامه‌های دانشگاه در سال ۱۳۹۹، اصلاح ساختار دانشگاه و تشکیل شورای بهبود فرایندها، از جمله دستاوردهای مهم این حوزه بوده است. شایان ذکر است که تدوین «اولین گزارش تأثیر اجتماعی دانشگاه تهران» از جمله فعالیت‌های شاخص معاونت طرح و برنامه در سال گذشته بوده که در آن، تصویری جامع از نقش دانشگاه تهران در توسعه همه‌جانبه کشور ارائه شده است.

در حوزه معاونت بین‌الملل، ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه و حضور مؤثر در چرخۀ توسعه و ترویج علم و فناوری جهانی، محور اصلی فعالیت‌ها بوده است که با هدف ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در نظام‌های رتبه‌‌بندی بین‌المللی دانشگاهی انجام شده است.

در حوزه معاونت اداری و مالی نیز دستاوردهای مهمی کسب شده که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پیاده‌سازی برنامه‌ها و سیاست‌های دانشگاه سبز، بکارگیری سامانه ستاد به‌منظور شفاف‌سازی شیوه خرید و برگزاری مناقصات و مزایده‌ها، بکارگیری و استقرار ۱۱ سامانه الکترونیکی دولت و توافق اولیه در خصوص واگذاری یک قطعه زمین به مساحت ۳۲ هکتار در شهر هشتگرد به منظور احداث شهرک سبز و عاری از آلودگی اشاره کرد.

در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی، حمایت و نظارت بر فعالیت ۱۱۹ انجمن علمی دانشجویی و ۴۳ کانون فرهنگی فعال، برگزاری ۱۸۰ رویداد علمی-ترویجی و بیش از ۱۵۰ فعالیت فرهنگی، انتشار ۲۹۰ نشریه دانشجویی، انتشار ۱۶۰ نشریه الکترونیکی، تحت پوشش قراردادن ۳۹۹۵ دانشجوی شاهد و ایثارگر از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های این معاونت در سال گذشته بوده است. هم‌چنین در سال گذشته، ۱۰ اثر از آثار موزه‌های نگارستان و مقدم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در حوزه معاونت دانشجویی، اجرای طرح‌هایی از قبیل «طرح همدلی»، «طرح خوشامدگویی» از جمله فعالیت‌های مهم این حوزه بوده است. به‌علاوه برگزاری ۱۹۵ وبینار دانشجویی، ۶۲ وبینار تخصصی، و تولید و انتشار ۱۳۱ عنوان محتوای بهداشت‌ روان از جمله دیگر اقداماتی است که با هدف خدمت‌رسانی و ارتقا وضعیت مراقبتی آنها به دانشجویان دانشگاه انجام شده است.

در حوزه روابط عمومی و اطلاع‌رسانی، « اداره‌ کل روابط عمومی » مجددا احیا شده و در فرآیند اطلاع‌رسانی فعالیت‌های دانشگاه تهران، تحول کیفی بزرگی صورت گرفته است. از جمله این تحولات می‌توان به راه‌اندازی پایگاه خبری-تحلیلی دانشگاه تهران به آدرس news.ut.ac.ir؛ راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی و اطلاع‌رسانی رسمی دانشگاه تهران در اینستاگرام، لینکدین، توییتر، یوتیوب، آپارات و ایتا؛ و ایجاد «داشبورد سازمانی دانشگاه تهران» با هدف بهبود تعامل با رسانه‌های کثیرالانتشار اشاره کرد.

در حوزه اداره کل حقوقی، می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین دستاورد این حوزه به «اخذ سند تک برگی برای اراضی پردیس مرکزی دانشگاه تهران» اشاره کرد. هم‌چنین دانشگاه تهران در ۷۹% دعاوی «حقوقی و کیفری» و دعاوی «حقوق عمومی و دیوان عدالت اداری» موفق بوده که نشان از پویایی این حوزه می‌باشد.

شما نیز با مراجعه به آدرس https://b2n.ir/e56556 می‌توانید متن کامل این گزارش و نیز اینفوگرافی آن را دریافت نمایید.

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید