صدای پای استوار پدر، به همراه بخشی از بوستان سعدی

بنیاد حامیان دانشگاه تهران

به روایت روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران،‌ تنها یک پدر و مرد واقعی می‌تواند در اوج دلسوزی و در حالی که مشتِ بغض، گلویش را گرفته و فشار می‌دهد چون کوهی استوار و قدرتمند بایستد و از حل‌شدن مشکلات سخن بگوید. تنها پدر است که حتی از کوچک‌ترین دلخوشی‌ها هم می‌گذرد تا لبخند را بر لبان خانواده‌اش ببیند و حس کند که جهان را برایش به ارمغان آورده‌اند. گاهی اوقات هم وظیفه خطیر پدر بودن و مردانگی،‌ از محدوده یک خانواده فراتر می‌رود؛ بنیاد حامیان دانشگاه تهران مفتخر به داشتن مردان و پدرانی دلسوز و قدرتمند است، نیک‌اندیشانی که گفته‌های استاد سخن،‌ سعدی را به نیکی درک کرده‌اند که:

من آنگه سر تاجور داشتم                   که سر بر کنار پدر داشتم

اگر بر وجودم نشستی مگس               پریشان شدی خاطر چند کس

کنون دشمنان گر برندم اسیر               نباشد کس از دوستانم نصیر

مرا باشد از درد طفلان خبر                  که در طفلی از سر برفتم پدر

یکی خار پای یتیمی بکند                    به خواب اندرش دید صدر خجند

همی گفت و در روضه‌ها می‌چمید         کز آن خار بر من چه گلها دمید

مشو تا توانی ز رحمت بری                  که رحمت برندت چو رحمت بری

چو بینی دعاگوی دولت هزار                خداوند را شکر نعمت گزار

که چشم از تو دارند مردم بسی           نه تو چشم داری به دست کسی

«کرم» خوانده‌ام سیرت سروران            غلط گفتم، اخلاق پیغمبران

پدری برای همه

در روایات نقل شده که مولا علی (ع) در دوران خلافت،‌ بسیار بر خود و خانواده‌اش سخت می‌گرفت. وقتی از او می‌پرسیدند که چرا چنین کاری می‌کند،‌ جواب می‌داد: شاید نتوانم فقر را به طور کامل از بین ببرم اما می‌توانم که رنج حسرت و شرمساری را از مردم دور کنم؛ چگونه غذاهای لذیذ بخورم و لباس‌های فاخر بپوشم وقتی مردم را گرسنه و برهنه می‌بینم؟! (نقل به مضمون)

حقیقتا ولادت چنین انسان بزرگواری مبارک است اگر خردمندانه،‌ پیرو اندیشه و کردار نیکش باشیم.

منابع:

• سعدی شیرازی، مصلح ابن عبدالله (1401). کلیات سعدی، تصحیح و توضیح غلامحسین یوسفی، تهران: نشر خوارزمی.
  • ابن ابی طالب، علی (1380)، نهج البلاغه، ترجمه سید جعفر شهیدی، تهران: انتشارات علمی و فرهنگی.
  • ابن ابی ‌الحدید، ابوحامد (1379). جلوه تاریخ در شرح نهج‌البلاغه، ترجمه و تحشیه محمود مهدی دامغانی، تهران: نشر نی.

برای خواندن مطالب بیش‌تر و جذاب‌تر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیش‌بردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.

برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان دانشگاه تهران:          کلیک کنید

برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان دانشگاه تهران:                                 کلیک کنید

برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان دانشگاه تهران:                         کلیک کنید

برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان دانشگاه تهران:                               کلیک کنید