سلیمه صادقی: حمایت خیرین باعث می‌شود نیکوکاری را لمس کنیم و شنیدن و دیدن نیکوکاری با لمس آن بسیار متفاوت است؛ در آینده قصد دارم حتی اگر شده یک نفر را بورسیه کنم.

 

سلیمه صادقی، دانشجوی افتخارآفرین سه دوره بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران است. او در سال چهارم رشته جغرافیا آب و هواشناسی مشغول به تحصیل است و از سال دوم تا چهارم بورسیه بنیاد حامیان بوده است. خبرنگار بنیاد حامیان دانشگاه تهران در گفت‌وگویی درباره اهداف و برنامه‌های خانم صادقی و نیز درباره نگرش و نظرشان درباره بنیاد پرسیده است. مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید.

 

خودتان را معرفی کنید.
سلیمه صادقی هستم متولد ۱۳۴۱، دانشجوی ترم هشتم رشته جغرافیا آب و هواشناسی دانشگاه تهران و ان‌شاالله در ترم آینده دانشجوی کارشناسی ارشد همین رشته از طریق استعدادهای درخشان خواهم بود.
چگونه با بنیاد آشنا شدید و در چه سالی و چه ترمی بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران را کسب کردید؟
سال ۹۶ که دانشجوی سال اول دوره کارشناسی بودم به واسطه معدلم (در سال اول معدلم نزدیک ۱۹ بود) یک تابلو در پردیس مرکزی دانشگاه دیدم که کسانی‌که معدل بالاتر از ۱۷ دارند می‌توانند برای بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران ثبت‌نام کنند. برای بورسیه ثبت‌نام کردم و از سال ۹۷ در جریان فعالیت‌های بنیاد قرار گرفتم و بورسیه شدم. از آن زمان تاکنون بورسیه بنیاد حامیان دانشگاه تهران هستم.
چقدر با فعالیت‌های بنیاد آشنا هستید؟
از سال ۹۷ که با بنیاد آشنا شدم در همایش‌هایی که برگزار می‌شد شرکت می‌کردم و با دست‌اندرکاران بنیاد و نیز خیرین از نزدیک آشنا شدم و در جریان فعالیت‌هایشان قرار گرفتم. بعلاوه در دوران کرونا از طریق راه‌های ارتباطی مختلف هم‌چون اینستاگرام و تلگرام فعالیت‌های بنیاد حامیان دانشگاه تهران را دنبال می‌کنم.
نقش بورسیه بنیاد در موفقیت شما چیست و چه پیشنهادی در راستای بهبود آن دارید؟
مهم‌ترین تاثیر بورسیه از نظر من، تشویق آن است. اینکه کسانی هستند که شما را می‌بینند و ارزش قائل می‌شوند برای کسانی که تلاش می‌کنند. از جهت دیگر هم واقعا برخی دانشجویان از نظر مالی به این مبلغ نیاز دارند و این مبلغ برای آنها بسیار کارساز است. خودم هم بعد از اتمام تحصیل اگر زنده باشم و شرایط آن فراهم باشد حتی اگر شده یک نفر را بورسیه می‌کنم.

نظرتان راجع به بورسیه دانشجویان چیست و چه پیشنهادی در راستای بهبود آن دارید؟

پیشنهاد می‌کنم برای دانشجویانی که نیاز مالی آنها بیش از میزان پیش‌بینی شده برای بورسیه است امکانی در نظر گرفته شود که تمهیداتی به شکل وام یا مانند آن برای خرید لپ‌تاپ انجام شود زیرا این نیاز به داشتن لپ‌تاپ برای استفاده بردن از کلاس‌ها و محتواهای آموزش مجازی در دوران کرونا بیش از پیش حس شد.

حمایت خیرین از دانشجویان تا چه حد می‌تواند در گسترش فرهنگ نیکوکاری موثر باشد؟

برای شخص من این کار بسیار تاثیرگذار بود، وقتی انسان نیکوکاری را خودش لمس کند به خودش می‌گوید اگر به جایی رسیدم حتما این کار را انجام می‌دهم. انسان وقتی این کمک را دریافت می‌کند و اثر گذاری‌اش را در زندگی و تحصیل‌اش مشاهده می‌کند بسیار تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

حمایت خیرین باعث می‌شود نیکوکاری را لمس کنیم و شنیدن و دیدن نیکوکاری با لمس آن بسیار متفاوت است. اثرگذاری زمانی‌که نیکوکاری را لمس می‌کنیم بیش‌تر است.

در دوران کرونا حمایت از دانشجویان به چه نوعی موثرتر خواهد بود؟

بیش‌ترین حمایتی که در دوران کرونا می‌تواند اثربخش باشد، حمایت به شکل وام برای خرید لپ‌تاپ و کامپیوتر است.

آیا مایلید روزی خودتان خیر دانشگاه شوید؟

بله حتما، در اولین همایشی که بنیاد حامیان در سال ۹۷ برگزار کرد و در آن شرکت کردم آقای قلم‌چی پرسیدند چه کسی از این جمع حاضر است خیر دانشگاه شود من به‌عنوان نفر اول دستم را بلند کردم و گفتم حتی اگر شده یک نفر را در آینده بورسیه خواهم کرد. البته به توانایی مالی‌ام و زمینه‌هایی که بتوانم در آن فعالیت کنم نیز بستگی دارد. اما قصد دارم حداقل یک نفر را تحت پوشش قرار دهم.

آینده بنیاد حامیان دانشگاه تهران را چگونه می‌بینید؟
اگر به همین روال پیش برود، آینده خوبی خواهد داشت. هم‌اکنون بنیاد از افرادی که ابداع، اختراع و ایده‌های نو دارند حمایت می‌کند. بنیاد باید بیش‌تر شناسانده شود و همایش‌هایی که برگزار می‌شد بسیار موثر بود که البته در دوران کرونا امکان برگزاری همایش‌های حضوری از بین رفت و اثربخشی همایش‌ها که حضوری بودند را نیز نداشتیم. تاثیرگذاری همایش‌های حضوری بسیار بیش‌تر از همایش‌های آنلاین است.
پیشنهاد شما برای حمایت بنیاد از دانشجویان در زمینه اشتغال چیست؟
پیشنهاد می‌کنم بخشی ایجاد شود تا دانشجویان رشته‌های مختلف، مرتبط با رشته خودشان موقعیت‌های شغلی موجود را ببینند. چند فرصت شغلی که در کانال بنیاد دیدم متاسفانه به رشته من مرتبط نبود و بیش‌تر مرتبط با رشته‌های علوم پایه و فنی مهندسی بود. رشته‌های علوم انسانی فرصت شغلی کمتری دارند اگر خیرینی داشته باشیم که در حوزه رشته‌های علوم انسانی حمایت‌های خود را انجام دهند بسیار خوب است، برای مثال من در گرایش اقلیم‌شناسی فعالیت می‌کنم و متاسفانه مرکزی که در این حوزه فعالیت‌های عملی انجام دهد وجود ندارد. خیرین می‌توانند با ورود به این حوزه که یک رشته میان‌رشته‌ای است و با هوا، خاک و … در ارتباط است قدم موثری در بخش کشاورزی داشته باشند.
من در حال تحقیق روی پروژه‌ای هستم که دمای خاک در عمق‌های مختلف را اندازه‌گیری می‌کند. اگر در مناطق مختلف بدانیم چه محصولی کشت کنیم و چه میزان از آن را برداشت کنیم تحول بزرگی در حوزه کشاورزی ایجاد می‌شود. اگر خیرین به این حوزه ورود پیدا کنند می‌توانند اثرات بسیار خوبی را به‌جا بگذارند.
نقاط قوت و ضعف بنیاد را در چه می‌بینید؟
نقطه ضعف آنچنانی نمی‌بینم. بنیاد می‌تواند با ورود به بخش‌های خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان موثرتر باشد.
سخن پایانی.
آرزوی سلامتی و موفقیت دارم و امیدوارم بنیاد بتواند کارهای عمقی و اثرگذار به ویژه در حوزه علوم انسانی انجام دهد.
بنیاد حامیان دانشگاه تهران برای خانم صادقی آرزوی موفقیت و سلامتی روزافزون داشته و از اینکه وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار داده‌اند، کمال تشکر را دارد.
 

برای اطلاع از آخرین اخبار، در حوزه‌های مختلف خیرین، بورسیه، رویداد‌ها و فراخوان‌های بنیاد حامیان دانشگاه تهران به کانال تلگرامی بنیاد به نشانی https://t.me/hamiyanUT بپیوندید.

تاریخ و زمان مصاحبه: شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰ صبح

مصاحبه‌گر: فاطمه رای‌زن

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید