مسیح نیکی‌ها، مختصری درباره نیکوکاری در مسیحیت

نیکوکاری در مسیحیت

اندیشه نیک حتی در حین شکنجه

به روایت روابط عمومی بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در اناجیل چهارگانه و تواریخ نقل شده که عیسی مسیح قبل از به صلیب کشیده‌شدن، مورد شکنجه‌هایی به‌ شدت وحشتناک و غیرانسانی قرار گرفته؛ با این حال در حین شکنجه، مدام دعا می‌کرده و ملتمسانه از خدا می‌خواسته تا شکنجه‌گرهاشو مجازات نکنه، چرا که فهمشون کم بوده وگرنه مرتکب چنین خطایی نمی‌شدن! این حجم از بزرگواری شگفت‌انگیزه و از وجودی سرشار از محبت لبریز شده! از زبان عیسی مسیح نقل شده:

«ما می‌دانیم که خدا چقدر ما را دوست می‌دارد، زیرا گرمی محبت او را چشیده‌ایم. ما محبت او را باور می‌کنیم. خدا محبت است!‌ و هر که با محبت زندگی می‌کند، با خدا زندگی می‌کند و خدا در وجود اوست.» (اول یوحنا 16:4)

پدر نیکی‌ها

ریشه شخصیت بابانوئل که به‌ عنوان یکی از نمادهای کریسمس شناخته می‌شه، به کشیشی به‌ نام سنت نیکولاس و نیکوکاری در مسیحیت برمی‌گرده. نیکولاس مقدس که قرن چهار میلادی، در ترکیه امروزی، زندگی می‌کرده، در کودکی پدر و مادرشو از دست می‌ده، یه ثروت بزرگ رو به ارث می‌بره و تصمیم می‌گیره تا ثروتش رو به نیکوکاری اختصاص بده. حتما عکس‌های مربوط به بابانوئلو دیدید، یکی از کارهایی که به نیکولاس مقدس نسبت می‌دن و همچنان جز نمادهای کریسمسه، گذاشتن کادوهای مختلف در جورابه!‌ البته بعدا چهره بابانوئل و داستانش توسط هنرمندهای مختلف و مخصوصا با تبلیغات شرکت کوکاکولا (برای جا انداختن رنگ برند خودش که قرمز باشه!)، تغییرات فراوونی کرد.

نیکوکاری در مسیحیت

مسیح گیلان

آرسن خاچاطور میناسیان در یه خانواده مسیحی، در رشت و سال 1295 به‌ دنیا اومد. همون‌جا درس خوند و پس از تموم کردن دبیرستان، دو سال مشغول یادگیری داروسازی در یک داروخونه، در قزوین شد. با تجربه‌ای که به‌ دست آورده بود به گیلان برگشت و اقدام به تولید و فروش دارو با قیمت پایین  وحتی رایگان برای فقرا کرد. در دوران اوج جنگ جهانی دوم، داروهای آرسن بخش بزرگی از مردم گیلان رو از ابتلا به تیفوس، تیفوئید و مرگ نجات داد. این مرد بزرگ گاهی اوقات حتی از سرمایه خودش هزینه می‌کرد و بارها به تهران می‌رفت تا بتونه مواد اولیه گیر بیاره و جون مردم رو نجات بده. تلاش‌های بی‌دریغ آرسن و قیمت پایین داروهاش باعث می‌شد تا بقیه داروفروش‌ها شاکی بشن و بهش تهمت‌های مختلفی بزنن.

دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه تهران

قلب پر از محبت و احساسات زیبای آرسن باعث می‌شد تا بدگویی‌های دیگران هیچ اثری نداشته باشه. در سال 1319 اولین داروخونه شبانه‌روزی ایران، به‌ نام کارون، رو تاسیس کرد. نیکوکاری‌های مسیح گیلان و تلاش‌های بی‌دریغش باعث شد تا دانشگاه تهران با اهدای دکترای افتخاری داروسازی ازش تقدیر کنه. اما این پایان راه نبود. آرسن انقدر مورداعتماد خیرین و مردم گیلان بود که سیل کمک‌ها به سمتش سرازیر می‌شد تا هر جور که می‌خواست، در راه خیر، خرجشون کنه.

نیکوکاری در مسیحیت

موسس اولین آسایشگاه خیریه سالمندان ایران

با کمک‌های دریافتی و پول سرشار فروش داروها، آرسن اولین آسایشگاه خیریه سالمندان ایران رو تاسیس کرد. در موقعیت‌های بحرانی مثل آتش‌سوزی و سیل و اعتصاب، همیشه کنار مردم بود و برای احقاق حقشون می‌جنگید. در نهایت، در نوروز 1356، آرسن میناسیان، با همون لبخند دلپذیر و معصومانه همیشگیش، وقتی که مشغول خدمت در آسایشگاه بود، از دنیا رفت. می‌گن مراسم تشییع جنازه‌اش، یکی از شلوغ‌ترین مراسم‌هایی بوده که تا اون موقع برگزار شده و همه نوع آدم از مرد و زن و مسلمون و مسیحی درش حضور داشتند و به شیوه خاص خودشون واسش عزاداری کردن.

«پس سه چیز همیشه باقی خواهد ماند: ایمان، امید و محبت؛ اما از همه این‌ها بزرگ‌تر، محبت است.» (اول قرنتیان 13:13)

برای خوندن مطالب بیش‌تر و جذاب‌تر و همراهی با ما در راستای ساختن بنیادی نیک و مستحکم برای دانشگاه و پیش‌بردن مرزهای علم، سایت و صفحات بنیاد حامیان دانشگاه تهران در فضای مجازی را دنبال نمایید.

برای ورود به صفحه جایزه حمایتی تحصیلی بنیاد حامیان:          کلیک کنید     

برای ورود به کانال تلگرام بنیاد حامیان:                                 کلیک کنید     

برای ورود به صفحه اینستاگرام بنیاد حامیان:                         کلیک کنید    

برای ورود به کانال واتساپ بنیادحامیان:                               کلیک کنید

نویسنده: محمدامین جراح

گرافیست: مهرناز مدقالچی

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید