5 شنبه 8 آبان؛ به یاد خیر جاودان عباسعلی عمید زنجانی

تولد: 1316   درگذشت: 1390

شغل: مجتهد، نماینده مجلس، ریاست سابق دانشگاه تهران

مورد اهدا: اهدای ۱۱ جلد نسخه خطی به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران

عباسعلی عمید زنجانی خیر نیک اندیشی که در ۸ آبان ۱۳۹۰ دارفانی را وداع گفت، هرچند به امور نیک که از خود برجای گذاشت نام و یادش همیشه ماندگار است و ۸ آبان امسال مصادف است با روز ۵ شنبه و در این روز نیکو یاد و نام ایشان و تمام خیرین جاودان دانشگاه تهران را گرامی می داریم.

عباسعلی عمید زنجانی در روز دهم فروردین سال ۱۳۱۶ در شهر زنجان به دنیا آمد.تحصیلات حوزوی را در تهران، قم و سپس نجف اشرف گذراند و به مقام اجتهاد نائل شد. او دانشنامه دکتری خود را در رشته فقه و حقوق اسلامی در سال ۱۳۶۶ از طریق خبرگان دانشگاهی از وزرات علوم دریافت کرد.

استاد عمید زنجانی عضو گروه آموزشی حقوق خصوصی و اسلامی و گروه آموزشی حقوق عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و عضو هیئت امنای دانشگاه های امام خمینی و علوم پزشکی زنجان بود، همچنین در سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ ریاست دانشگاه تهران را برعهده داشت.

علاوه بر این آیت الله عمید زنجانی در دو دوره قانون گذاری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود .

مرحوم عمید زنجانی داماد مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) و از شاگردان به نام امام خمینی بود که در پیروزی انقلاب، یکی از شاخص ترین چهره های اثرگذار به شمار می رفت.

استاد آیت الله عمید زنجانی بیش از ۴۰ جلد کتاب و ۷۰ مقاله علمی در زمینه های مرتبط با حقوق بین الملل اسلام، حقوق اسلامی و فقه سیاسی تالیف کرد و ۵۰ سال در این عرصه در مقاطع مختلف تحصیلی تدریس داشت. او از اساتید صاحب نام این حوزه است.

برخی از آثار(کتاب ها و مقالات):

حقوق اساسی ایران، فقه سیاسی(۹مجلد)، مبانی اندیشه سیاسی اسلام، درآمدی بر فقه سیاسی و کلیات حقوق اساسی، شان ذاتی انسان بعد از مرگ(حقوق انسان قبل و بعد از مرگ)، فرجام تاریخ از دیدگاه قرآن

آیت الله عباسعلی عمید زنجانی، عالم فقیه و گرانقدر کشور، صبح روز دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۰ به دلیل بیماری دار فانی را وداع گفت.

ایشان در سال ۱۳۸۵ و در دورانی که ریاست دانشگاه تهران را عهده داشت تعداد ۱۱ جلد نسخه خطی را به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران اهدا کرد.

روحش شاد و یادش گرامی.

نیت خیر و کمک این خیّر نیک‌اندیش چراغی را در دانشگاه تهران روشن کرد که هم‌اکنون بیش از 1500 نفر از دوست‌داران و اعضای خانواده دانشگاه (اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه) به جمع خیرین و واقفین دانشگاه پیوسته اند.

و این راه ادامه دارد حتی با اهدای 10 هزار تومان

برای حمایت از دانشگاه تهران کلیک کنید.