در واپسین روزهای فروردین، به یاد خیرین

دانشگاه تهران با حمایت خیرین دانشگاه همواره توانسته است در گسترش علم و دانش پیشرو باشد. قطعا بدون حمایت‌های مادی و معنوی خیرین، مسیر توسعه علم بسیار دشوار خواهد بود. بنیاد حامیان دانشگاه تهران برای خیرین جاودان متولد فروردین، یادبود و شرحی از حمایت‌هایشان تدوین کرده است که در ادامه باهم می‌خوانیم

  • محمدعلی ناصح  (1368-1278)- مورد وقف: ده‌ها جلد کتاب خطی و چاپی به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد ایران

محمدعلی ناصح متخلص به ناصح،ادیب و شاعر معاصر از خیرین جاودان دانشگاه تهران است. او در دوم فروردین ماه سال 1278 متولد شد و در طول حیات پر بارش به فراگیری علوم جدید و آموختن علوم قدیمه مشغول بود. ناصح پس از مدت کوتاه عضویت در انجمن ادبی ایران، عهده­دار ریاست این انحمن تا انتهای عمر خود شد. از جمله آثارش می‌توان به شرح حال خاقانی شروانی، تشریح بوستان سعدی و دیوان اشعار اشاره کرد. سه سال بعد از فوتش در سال 1368، ده ها جلد کتاب خطی و چاپی به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد ایران از این شاعر پرآوازه اهدا شد.

  • محمدنمازی(1351-1275)- مورد وقف: وقف زمين براي ایجاد وتوسعه پایگاه لرزه نگاری شیراز به دانشگاه تهران

حاج محمد نمازی فرزند حاج محمد حسن نمازی از خاندان نمازی يكي از خانواده‌های سرشناس و خیر شیراز از دوره زندیه و قاجاریه است.

این خیر پرآوازه همواره در راستای بخشیدن مال خود در راه خیر پیشقدم بوده است. او در سال 1275 در شیراز متولد و پس از گذراندن دوره جوانی در شیراز راهی تهران و سپس به آمریکا عزیمت کرد. این خیر جاودان که همواره دل در گرو کمک به مردم کشورش داشت، بعد از 30 سال به ایران باز می‌گردد و تصمیم به  تأسیس بیمارستانی به عنوان مرکز طبی و بهداشتی و لوله کشی آب شهر شیراز می‌گیرد.

عشق به ایران برای او همیشه زنده بود و  اگر چه نیت اصلی وی ایجاد مجتمع بهداشتی و درمانی بود، اما او در سفر خود به ایران با پدیده نامناسب آب آشامیدنی برخورد و تصمیم گرفت علاوه بر ساخت مجتمع درمانی آموزشی، نسبت به انجام سیستم مناسب آب لوله‌کشی نیز با مشارکت انجمن اقدام نماید، به طوری‌که شیراز اولین شهر ایران بود که دارای آب لوله‌کشی شد.

این خیر جاودان، درسال ۱۳۲۸ بخشی از اراضی مجاور بیمارستان نمازی و سازمان آب و فاضلاب شیراز را برای ایجاد وتوسعه پایگاه لرزه نگاری شیراز به دانشگاه تهران اهدا کرده است.

  • سیف‌الدین نجم آبادی(1395-1301)-مورد وقف: اهدا مجموعه‌اي باارزش از كتابهايش به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران

سیف الدین نجم‌آبادی استاد دانشگاه‌های تهران و هیدلبرگ آلمان در نهم فروردین ۱۳۰۱ متولد شد. پروفسور نجم آبادی از سال ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران تحصیل کرد. در سال ۱۳۳۴ برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و در سال ۱۳۳۶ از دانشگاه توبینگن، موفق به دریافت درجه دکتری شد. او پس از اخذ دکتری به ایران بازگشت و به مدت 18 سال در رشته زبان شناسی و زبان‌های باستانی در دانشگاه تهران به تدریس پرداخت.پس از آن به دعوت دانشگاه هیدلبرگ به آلمان رفت و به مدت 33 سال به تدریس فارسی آغازین، فارسی میانه و فارسی باستان پرداخت.

در سال 1391 پروفسور نجم‌آبادی آثار مخطوط و چاپ سنگی پدرش را به کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی هدیه کرد.

 پروفسور سیف الدین نجم آبادی، وصیت کرد تا کتابهایش شامل 13 کارتن شامل مجموعه با ارزش خود به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران اهداء گردد.

  • فیروز حریرچی(1396-1320)-مورد وقف:‌ اهداي بیش از 2100 جلد کتاب و تعدادی مجله به دانشکده ادبیات وعلوم انسانی

فیروز حریرچی در 22 فروردین سال 1320 در تبریز متولد شد. از جمله افتخارات این خیر جاودان می‌توان به ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی، ریاست انتشارات دانشگاه، ، ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد، ریاست مجتمع آموزش عالی قم، عضو فرهنگستان بین‌المللی زبان عربی سوریه، مدیرگروه زبان و ادبیات عربی، استاد برگزیده دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۱ و چهره ماندگار عرصه زبان و ادبیات عرب در سال ۱۳۸۳ اشاره کرد.

پس از فوت او در سال 1396 ، بیش از 2100 جلد کتاب و تعدادی مجله به دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه تهران به اهدا شد.

برچسب‌ها: