اعطای جایزه تحصیلی نیم‌سال اول ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به دانشجویان نابینای ممتاز دانشگاه تهران توسط بنیاد قلم‌چی

مسئول گروه نابینایان دانشگاه تهران از اعطای جایزه تحصیلی نیم‌سال اول ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و یک ماه از نیم سال دوم تحصیلی جاری به دانشجویان نابینای ممتاز دانشگاه تهران توسط بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی خبر داد.
دکتر ادریس فتحی مسئول گروه دانشجویان نابینا و کم بینای دانشگاه تهران در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرنگار بنیاد حامیان این دانشگاه با اشاره به اینکه جایزه تحصیلی مربوط به ۵ ماه اول سال تحصیلی و یک ماه از نیم سال دوم تحصیلی جاری به این دانشجویان اعطا شده است گفت: «از بین ۱۳۰ نفر دانشجوی نابینای دانشگاه تهران، تعداد ۲۰ نفر با بالاترین معدل از جایزه تحصیلی به مدت ۱۰ ماه برخوردار شدند. از این تعداد ۱۱ نفر دانشجوی مقطع کارشناسی، ۵ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و ۴ دانشجوی مقطع دکتری بر اساس بالاترین معدل‌ها انتخاب و به بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی معرفی شده اند، که تاکنون به تمام این بیست نفر دانشجوی برتر نابینا، مبلغ یک‌میلیون و دویست هزار تومان به ازای یک دوره شش ماه تحصیلی اهدا شده است.»
او در ادامه درباره بازخورد بسیار مثبت این اقدام که از دانشجویان دریافت کرده است افزود: «چند روز پیش در حال گفت‌وگو با یکی از بچه‌های بورسیه نابینا بودم که هیچ‌جا شاغل نیست، او خیلی قدردان این کار بود و تاکید کرد که با این اقدام بسیاری از معضلات آن‌ها حل می‌شود که یکی از این معضلات ضبط کتاب‌های صوتی آنان است. علاوه بر این، این اقدام مثبت انگیزه‌ای هم برای سایر دانشجویان شده که تلاش کنند تا اگر در دایره این طرح هستند از آن خارج نشوند و اگر خارج از آن هستند، مشمول آن شوند.»
مسئول گروه دانشجویان نابینا و کم بینای دانشگاه تهران دانشگاه تهران با یادآوری این نکته که دانشجویان نابینا هزینه‌هایی دارند که برای بچه‌های بینا مطرح نیست ادامه داد: «دانشگاه تهران بخشی از ضبط کتاب های درسی را برای بچه‌های نابینا انجام می‌دهد، مثلا بچه‌هایی که نیاز به کار دانشجویی دارند را به بچه‌های نابینا معرفی می‌کنند تا به انجام امور تحصیلی‌شان کمک کنند که یکی‌اش همین ضبط کتاب صوتی است، اما این هم گاهی چاره‌ساز نیست و به نظر من ما نیازمند این هستیم که یک سری افراد پیدا شوند که داوطلبانه این کار را انجام دهند. پیشنهاد می کنم بنیاد حامیان دانشگاه تهران واسطه برای این امر خیر باشد به این صورت که اطلاع‌رسانی را برای همیارها انجام دهد و داوطلبان کمک‌رسان را به بچه‌های نابینای نیازمند کمک وصل کند و همچنین سایر خیرین نیک‌اندیش نیز به صورت ویژه برنامه های حمایتی خاصی برای این دسته از دانشجویان داشته باشند.»
دکتر ادیس فتحی در پایان با اشاره به استعداد این دانشجویان در برخورداری از جایزه تحصیلی دوره ششم بورسیه، افزود: «علاوه بر این ۲۰ دانشجوی برتر نابینا، تعدادی دیگر نیز، با توجه به معدل های بالا خود مشمول دریافت جایزه تحصیلی سال تحصیلی جاری شده‌اند»
شایان ذکر است بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی از سال ۱۳۹۷، همه ساله به ۲۰ نفر از دانشجویان نابینا و کم‌بینای ممتاز دانشگاه تهران جایزه تحصیلی اعطا کرده است و علاوه بر آن، به دانشجویان برتر دانشگاه تهران جایزه تحصیلی و از دوره تحصیلی جاری اقدام به اعطای بورسیه کتاب کرده است. بنیاد قلم‌چی همچنین در بعضی از طرح‌های ساخت‌وساز و بهسازی ساختمان‌ها و بخش‌های مختلف دانشگاه نیز از طریق اهدای کمک‌های مالی و غیر مالی مشارکت فعال داشته و در اعتلای سطح علمی و فرهنگی دانشگاهی کشور کوشش بسیار دارد.
تاریخ مصاحبه: شنبه پنجم تیرماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۶
مصاحبه‌گر: محیا چاوشی